Менше третини італійок вважають зґвалтування та домашнє насильство злочинами – доповідь ООН

— 26 червня 2012, 17:45

Згідно з доповіддю ООН, домашнє насильство сьогодні продовжує лишатися найпоширенішою формою насильства щодо жінок.

Цю інформацію представила спеціальний доповідач Рашида Манджу на основі даних, зібраних у Італії, яку вона відвідала з офіційним візитом на запрошення уряду.

Про це пише Інопреса з посиланням на La Repubblica.

"Убивство жінок – крайній наслідок існуючих форм насильства щодо жінок. Ці смерті не є ізольованими інцидентами, які стаються неочікувано і спонтанно, вони стають останнім жорстоким актом насильства у низці насильницьких актів, що відбуваються протягом певного часу", - говорилося в доповіді.

"На жаль, більша частина жінок не заявляють про скоєне щодо них насильство, тому що жінки живуть у чоловічому культурному контексті, де домашнє насильство завжди сприймалося як злочин, при якому жертви економічно залежать від тих, хто несе відповідальність за насильство", - наголосила Манджу.

За статистичними даними, наведеними в доповіді, 76% випадків насильства щодо жінок відбуваються дома, від рук колишніх партнерів, чоловіків, друзів чи знайомих.

18,2% жертв вважають домашнє насильство злочином, у той час як 36% вважають домашнє насильство нормою. Також у доповіді говориться, що лише 26,5% жінок вважають зґвалтування чи спробу зґвалтування злочином.

Реклама:

Головне сьогодні