Батько лідера саєнтологів втік з Церкви

— 6 липня 2012, 17:16

Про це пише Інопресса з посиланням на The Times.

Рон Міскевідж разом зі своєю дружиною Беккі здійснив втечу з Міжнародної бази руху в Каліфорнії, де проживав більше двох десятиліть. Ця база добре охороняється, додає видання.

Незабаром їх приклад наслідувала внучка Рона Хаббарда, покійного засновника руху, Роан Лік. Про їх від'їзд, що стався два або три місяці тому, стало відомо тільки зараз.

"Це велика подія. Це були поважні люди, які пішли на дуже сміливий крок, - сказав The Times Джефф Хоукінс, колишній саєнтолог, який займав високе положення в цьому русі. - Навколо цього будинку – огорожа з колючого дроту з сенсорами руху, камерами і охоронцями біля воріт".

Передбачається, що за Роном Міскевіджем і його дружиною слідували співробітники охорони Церкви саєнтології, які намагалися переконати їх залишитися.

Довідка з Вікіпедії: Саєнтологія (від лат. scio і грец. λόγος) — релігійно-філософське вчення, що було засновано і розвинено американським письменником-фантастом Л. Роном Хаббардом у 1950-х роках.

Хаббард охарактеризував саєнтологію як прикладну релігійну філософію. Саєнтологія включає в себе філософію і техніку духовного вдосконалення і охоплює такі теми як мораль, етика, детоксикація, освіта, управління та ін.

Послідовники саєнтології є у понад 100 країнах світу, серед прихильників Церкви Саєнтології є популярні діячі культури, включаючи зірок Голлівуду.

При цьому саєнтологію вважають одним з найбільш конфліктних релігійних рухів, численні судові процеси за участю саєнтологів нерідко призводили до накладання санкцій та штрафів.

Критики, як правило, заперечують гуманітарну і релігійно-філософську місію саєнтології, вважаючи її суто комерційним підприємством. Саєнтологічні методи, на думку ряду критиків, руйнівно впливають на організм людини і його психіку.

Реклама:

Головне сьогодні