Російськомовна Вікіпедія оголосила про страйк

— 10 липня 2012, 10:00

Це було зроблено на знак протесту проти законопроекту "Про внесення змін до Федерального закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку "і окремі законодавчі акти РФ", що знаходиться на розгляді в Держдумі, повідомляють Вести.ru.

"10 липня, в Думі йдуть слухання про внесення поправок до Закону про інформацію, які можуть призвести до створення позасудової цензури всього російськомовного інтернету, в тому числі до закриття доступу до Вікіпедії "російською мовою", - йдеться в повідомленні на головній сторінці проекту.

Спільнота "Вікіпедії" протестує проти введення цензури, небезпечної для вільних знань, відкритих для всього людства. Згідно з повідомленням, поправки, що розглядаються в Держдумі можуть стати основою для формування списку заборонених сайтів і IP-адрес з їх подальшою фільтрацією.

Автори повідомлення зазначають, що лобісти та активісти, які підтримують дані поправки, стверджують, ніби вони спрямовані виключно проти контенту на зразок дитячої порнографії.

Але творці "Вікіпедії" впевнені, що положення і формулюваня закону, спричинять створення в Росії аналога "великого китайського файрвола".

"Практика застосування законодавства, існуюча в Росії, говорить про високу ймовірність найгіршого сценарію, при якому незабаром доступ до" Вікіпедії "буде закритий по всій країні", - йдеться в заяві.

Реклама:

Головне сьогодні