Скандал в іграшковому світі: темношкірих ляльок продають дешевше, ніж білих

— 10 липня 2012, 12:10

До преси звернулася молода матуся Холлі Бекетт, яка звернула увагу на те, що ляльки серії Emmi Baby Dolls, що зовні різняться між собою лише кольором шкіри, мають різну ціну.

Про це пише The Sun.

На ціннику світлошкірої Еммі стоїть ціна 5,96 фунта стерлінгів, темношкіру ж Еммі продають за 4,97.

На коробках виробники розмістили різні малюнки – з білою лялькою грається біла дівчинка, а з темношкірою – темношкіра.

Обурена Холлі звернулася зі скаргою до персоналу магазину, і її запевнили, що різні цінники на ляльок почепили помилково. Коли ж жінка повернулася до іграшкового відділу за тиждень, то побачила, що нічого не змінилося.

"Вважаю огидним те, що я мушу заплатити на фунт більше за білого малюка", - заявила Бекетт.

Як пояснила жінка, вона сама колись працювала в Tesco, тож спершу не хотіла роздмухувати якогось расистського скандалу. Саме тому вона й вказала на різницю в ціні представникам супермаркету, а ті лише запропонували їй купити білу ляльку за ціною темношкірої.

"Річ не в грошах, а в тому факті, що біла лялька на фунт дорожча за чорну, і це показує, що в людей у головах", - наголошує принципова покупниця.

Як запевнив речник мережі магазинів, така ситуація з вартістю ляльок склалася лишень через те, що темношкірі Еммі надішли в продаж пізніше за світлошкірих. Початкова ціна білих Еммі спочатку становила ті ж самі 4,97.

Реклама:

Головне сьогодні