Хлопець, який не може рухатися, їздить на візку-газонокосарці

— 11 липня 2012, 10:44

Парубок хворіє на м’язову дистрофію Дюшенна, генетичну недугу, яка вже забрала життя його старшого брата.

Про це пише The Daily Mail.

Підстригання сусідських галявин – маленький власний бізнес Саймона, який пересувається в електричному візку із дихальним апаратом.

"Мені завжди подобалося доглядати галявини та бути надворі. Коли ноги перестали мене слухатися, коли м’язи ослабли, я став нездатний робити багато речей, які робив доти. Але коли щось стає в мене на дорозі, я знаходжу спосіб його обійти. Іноді це складно, але я якось знаходжу шлях", - ділиться хлопець.

"Я їжджу все мої життя. Малим я підстригав траву та водив трактора на фермі мого дідуся. Коли я подорослішав, то збагнув, що більше не зможу це робити, і кілька років тому я почав міркувати про те, що робити я зможу. Я подумав: "Що ж, я не можу більше водити трактор, тоді перетворю на нього мій візок", - згадує Саймон.

Приладнати до інвалідного візку газонокосарку хлопцеві допоміг сусіда. Підстригання галявин – це не лише спосіб заробити копійчину, а й можливість пізнавати нових людей, каже Вейклін.

"Обмеження дієздатності не повинне перешкоджати тобі робити речі, які ти хочеш", - запевняє парубок, що мешкає в Західному Уельсі.

М’язову дистрофію Дюшенна лікарі діагностували в Саймона, коли йому було півтора роки. Хвороба прогресувала, і якось, пригадує хлопець, до школи він прийшов на своїх ногах, а повернувся вже у візку. Його старший брат Адам, що мав ту ж саму недугу, помер у віці 14 років, у 2003-му.

Те, що Саймон незабаром святкуватиме 21-річчя, його батьки, Рой та Максін, називають дивом. Всупереч песимістичним прогнозам лікарів, він і досі живий, бо "упертюх із до біса сильним характером", кажуть вони.

Реклама:

Головне сьогодні