Електронна система вступу сама віднімає бали і не любить дівчат

— 11 липня 2012, 11:52

"Система не дає можливості подати додаткові документи. Якщо у вас є золота медаль, підготовчі курси, наприклад, або ще якісь сертифікати", - поскаржились вступники ТСН.

"Не могли ввійти. Кожного дня тільки один раз можна ввійти, а за другим разом вже не можна ввійти в сторінку", - доповнюють інші.

Громадським спостерігачам на електронну систему за тиждень поскаржились уже десятки тисяч абітурієнтів. Із деким система бувала дуже примхлива: наприклад, ігнорувала жінок.

"Реєструє чоловічу стать, замість жіночої", - пояснюють абітурієнтки. Інша проблема – прийом не всіх сертифікатів.

"При вступі треба подавати три сертифікати ЗНО, але, на жаль, база бере два сертифікати,а третій чомусь не захоплює", - розповіла координатор громадського спостереження за вступною кампанією Ольга Стрелюк.

Але найважливішн – це викривлення підсумків зовнішнього незалежного оцінювання. Система самовільно то віднімала від півбала до двох, то нараховувала стільки ж різним абітурієнтам.

У Міносвіти проблему визнали. Але винними зробили самих абітурієнтів.

"За період другого липня на цю систему було майже півмільйона входжень. Яка техніка, яка система це може витримати?", - пожалівся заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.

Утім, чиновники обіцяють, що надалі сайт працюватиме без збоїв. А поки що, попри нахвалювання власної системи, Міносвіти погоджується з експертами: щоби прикрощів не сталося, документи краще буде подати особисто. Принаймні, ще цього року.

Реклама:

Головне сьогодні