Прийнято нові визначення для вин з низьким вмістом алкоголю
Фото Bryan Gosline |
Останнім часом чітко простежується зростання інтересу споживачів у всьому світі до вин з низьким вмістом алкоголю, що, природно, не могло не залишитися без уваги міжнародної організації OIV, повідомляє whywhywine.ru.
Справа в тому, що правила, які регулюють технології по зменшенню міцності у напоях, кардинально різняться в деяких країнах. У США правила більше ліберальні, а в Європі - більш суворі.
Щоб якось привести їх до єдиного стандарту, на останній генеральній асамблеї OIV були схвалені чотири резолюції рекомендаційного характеру для країн-членів OIV.
У резолюціях OIV сказано:
"Якщо початковий вміст алкоголю у вині було зменшено більше, ніж на 20%, то такий процес підпадає під визначення "деалкоголізаціі", і отриманий продукт не може бути представлений як вино, оскільки він не відповідає встановленим правилам і визначенням".
Згідно з правилами OIV, рівень алкоголю у винах повинен становити не менш, ніж 8,5%.
Напої з міцністю від 0,5% до 8,5% визначені як "отримані в результаті часткової деалкоголізаціі", в той час як продукти міцністю нижче 0,5% визначені як "деалкоголізовані".