Тест

У Швейцарії створили найлегший в світі гірський велосипед. Фото

Вийшовши на пенсію, Шільткнехт поєднав професію з хобі: він конструює велосипеди, мотопланери, а також бере участь у марафонах, пише Euromag.ru.

Як давній спортсмен, Шільткнехт знає, що результат багато в чому залежить від ваги, тому він намагається оптимізувати кожен грам. Зі своїми власними роботами він виграв чотири чемпіонати по мотопланерізму між 1986 і 1992 роками.

А в 1995 році інженер збудував найлегший гірський велосипед вагою в 5,855 кг, що зробило його рекордсменом, внесеним до книги Гіннеса.

У 1998 році Шільткнехт створив свій перший електричний гірський велосипед, але не став зупинятися на досягнутому і більше десяти років вирішував проблему найбільшої ефективності при малій вазі.

Нове творіння цюріхського інженера під назвою Volta Montanara побудоване з найлегших компонентів, які доступні на сучасному ринку. Разом з акумулятором на 240 ват новий велосипед важить 7,66 кг.

Легкий електровелосипед допомагає 74-річному власникові здійснювати довгі гірські прогулянки, включаючи виснажливі підйоми і переходи пішки, коли велосипед доводиться переносити в руках.

Завдяки електричному мотору можна насолоджуватися природою, не вибиваючись із сил, пояснює творець унікального транспортного засобу, повідомляє NZZ.