Львівські студенти не отримали стипендію через Євро

— 12 липня 2012, 10:48

Зокрема, стипендію не отримали випускники вузу, які закінчили четвертий та п’ятий курси, повідомляють "Головні новини Львова".

Навчання у "Львівській політехніці" цього року закінчилось 25 травня. Тож випускники, що здобули дипломи баклаврів, спеціалістів чи магістрів і офіційно студентами вже не є, залишились без останньої стипендії.

"Я закінчив четвертий курс бакалавра. Стипендію нам дали тільки за травень. У зв'язку з Євро. Бухгалтери нам пояснили, що стипендії за червень не буде, тому що ми закінчили в травні", – розповів випускник Михайло.

Керівники університету пояснюють, що отримали листа від Міносвіти. У ньому була рекомендація - закінчити навчання до кінця травня.

"Згідно з листом і положенням про виплату стипендій всім студентам четвертого курсу, які отримали фах бакалавра, стипендія за червень місяць не виплачувалась, згідно чинного законодавства", - пояснив проректор з економічних питань "Львівської політехніки" Анатолій Мороз.

Студентам інших вишів пощастило більше. Так, в університеті імені І. Франка вчились до шостого червня, тому належні гроші отримали всі.

"Коштів достатньо для 100% виплати стипендії всім студентам, в тому числі і випускним курсам за червень разом з індексацією", розповіла журналістам начальник планово-фінансового відділу ЛНУ імені І. Франка Марія Лялька.

Водночас планується, що наступного навчального року розмір мінімальної стипендії не зміниться – студентам і надалі даватимуть по 530 гривень на місяць.

Реклама:

Головне сьогодні