Грабіжники відібрали в чеського колекціонера Пікассо і Ренуара

— 13 липня 2012, 09:26

Як повідомляє Lenta.ru із посиланням на Novinky.cz, злочинці залізли в будинок колекціонера в Оломоуці і силою змусили віддати його ключі від сейфа, де зберігалися цінності.

Пограбування було скоєно ще 18 червня, проте до теперішнього часу поліція не розголошувала інформацію про те, що трапилося.

Відомо, що злочинців було двоє, і вони були в масках. Загальна вартість вкрадених предметів оцінюється в 415 мільйонів чеських крон (близько 20 мільйонів доларів).

Поліція на даний момент не виключає версії про те, що пограбування могло бути підлаштовано з метою отримання страхової виплати. Сумніви пов'язані з тим, що заявлена цінність вкраденого занадто висока.

За словами чеського історика мистецтва Іво Біндера, малюнки Пікассо коштують на ринку відносно дешево, тому приблизна вартість картини Ренуара повинна складати близько 19,5 мільйона доларів.

На думку Біндера, якби така цінна картина Ренуара перебувала в приватних руках, експертам було б відомо про неї. У разі якщо заява колекціонера про пограбування підтвердиться, злочинцям загрожує до 15 років в'язниці, якщо вони будуть спіймані.

Реклама:

Головне сьогодні