Жінки стали розумнішими за чоловіків – вчені

— 16 липня 2012, 13:07

Про це свідчать результати в тестах на IQ, пише La Repubblica (у перекладі Інопресси).

"Жінки - розумніші за чоловіків. Можливо, так було завжди, від Адама і Єви і далі, але в минулому їм не вдавалося повністю реалізувати свій потенціал. А, можливо, вони стали такими останнім часом, через стрес, пов’язаний з необхідністю поєднувати роботу і сім'ю, кар'єру і дім. Як би там не було, вперше жінки показують кращі результати в тестах коефіцієнта розумового розвитку ", - пише видання.

Психолог Джеймс Флінн написав книгу, в якій аналізується "обгін", який зробили жінки у цій сфері. Він каже, що "вплив сучасного життя на мозок жінок тільки починає позначатися".

Ще у 80-ті роки професор Флінн встановив, що принаймні в західних країнах результати тесту IQ в середньому ростуть на три пункти кожні 10 років. Таким чином, кожна сучасна людина повинна перевершувати своїх дідів і прадідів за рівнем розумового розвитку на 30 пунктів.

"Складність сучасного світу підштовхує наш мозок адаптуватися і змушує рости наш IQ", - упевнений професор. Але сучасне життя, схоже, більшою мірою вплинуло на жінок, ніж на чоловіків.

У таких країнах, як Нова Зеландія, Естонія та Аргентина, в яких професор почав своє дослідження, жінки обігнали чоловіків за показником IQ. Це важливий момент, оскільки в широкому масштабі подібне відбувається вперше.

"Протягом століть жіноча стать перебувала у невигідному становищі, її пригнічували. Але тепер, коли жінки стали незалежними, краще видно, чого вони варті ", - говорить учений.

Реклама:

Головне сьогодні