Тест

Російські багатії замовляють на сонячні пляжі сніг і пінгвінів

Доставити сніг і пінгвінів на пляжну вечірку на Блакитному узбережжі або зупинити колесо огляду London Eye у столиці Великобританії — такі вимоги відправляють заможні росіяни на адресу консьєрж-служб.

Служби організації vip-відпочинку часто просто торопіють від забаганок багатіїв, пише "Комерсант", у розпорядженні якого опинилася статистика запитів найбільших компаній – Quintessentially Group, Vertu Concierge і Prime Concept.

У списку найбільш незвичайних виконаних прохань: допомога в переїзді з-за кордону в Лондон, зокрема в підключенні до будинку газу, електрики, води і телебачення.

Іншому клієнтові потрібні були чистокровні скакуни для гонок на витривалість у Кувейті.

Третій зажадав влаштувати зустріч своєї дочки з американським співаком Джастіном Бібером.

Часто незвичайні замовлення надходять від клієнтів, що відпочивають на Лазурному березі.

Так, на вечірку в Сен-Тропе довелося доставляти чотирьох пінгвінів і двох лам. Для іншої літньої вечірки в Монако, крім пінгвінів, російським замовникам були потрібні справжні сніг і ковзанка.

[L]Загалом же, переважна більшість замовлень у консьєрж-службах припадає на бронювання готелів, замовлення приватних літаків і лімузинів, нічних клубів і ресторанів.

У п'ятірці найбільш частих прохань також фігурують доставка покупок і квитків на культурні події.

Що стосується туристичних переваг клієнтів консьєрж-служб, то рейтинг найбільш відвідуваних країн 2012 року очолюють Франція й Італія. При цьому у Франції росіяни найчастіше відвідують Лазурне узбережжя, Париж і гірськолижний курорт Куршевель, а в Італії — Рим, Мілан, Флоренцію й острів Сардинія.

На третьому місці йдуть швейцарські міста Цюріх, Женева, Гштадт і Санкт-Моріц, на четвертому — Лондон. П'ятірку країн замикають США.