Попит на перший планшетник Google перевершив усі сподівання

— 16 липня 2012, 18:30

Замовлені партії дощенту розпродали такі роздрібні мережі як GameStop Sam's Club та Staples.

Про це пишуть Вести.ру з посиланням на Reuters.

Однією з причин такого успіху 7-дюймового планшетника вартістю в 199 доларів називають схвальні відгуки авторитетних журналістів-оглядачів.

Передзамовлення на пристрій, анонсований Google наприкінці червня, приймалися провідними американськими рітейлерами вже кілька тижнів. Деякі з замовлених заздалегідь планетників дісталися своїх нових власників іще до офіційного старту продажів.

Продаючи молодшу модель із 8 гігабайтами вбудованої пам’яті по 199 доларів, Google не заробляє нічого, адже собівартість комплектуючих, за оцінкою експертів, складає 152 долари. На старшій, 250-доларовій моделі з 16 гігабайтами пам’яті, Googleмає кілька десятків доларів прибутку.

Виробник сподівається, що Nexus 7 допоможе відвоювати помітні позиції на ринку планшетних комп’ютерів. Наразі більшу частку цього ринку займає iPad від Apple, а в секторі дешевих пристроїв панує 250-доларовий Kindle Fire від Amazon. Планшети на Android випускають десятки інших виробників, але завоювати популярність їм поки що не вдається.

Судячи зо всього, конкуренти сприймають новинку Google всерйоз. Як повідомило видання The New York Times, до кінця року Apple збирається анонсувати зменшену версію iPad із діагоналлю екрану 7,85 дюйма за вельми привабливою ціною.

Реклама:

Головне сьогодні