Українка отримала "бронзу" на олімпіаді геніїв у США. Фото

— 17 липня 2012, 11:10

Зі своєю роботою "Роль природних мінеральних сорбентів в процесах очистки води та в повсякденному використанні" хмельницька школярка здобула бронзу серед майже 700 учасників з Америки та Європи.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Хмельницької міської ради.

Матеріали для досліджень дівчина брала на Ташківському родовищі, яке розміщено в Славутському районі Хмельницької області. В цьому й полягає унікальність роботи – використання наших природних мінералів.

Дівчина розробила на їх основі сорбенти для очищення води, нафтопродуктів та виготовила мило, скраби, пасти. Цю готову продукцію Христина представила на суд міжнародного журі.

Право на участь у цьому престижному Міжнародному конкурсі хмельничанка отримала як дипломант ІІ ступеня Всеукраїнського конкурсу "Intel-Еко Україна-2012" - національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2012 (International Science and Engineering Fair).

В планах переможниці доопрацювати та удосконалити свою роботу та відвідати ще один міжнародний конкурс, який буде проходити восени в місті Хьюстон, штат Техас.

Христина вже отримала запрошення. Мета – вибороти перше місце та отримати вищу освіту в США.

Реклама:

Головне сьогодні