Деяка тара поглинає аромати вина – вчені

— 17 липня 2012, 14:24

Останні роки вчені займаються дослідженням питань, які пов'язані зі здатністю поглинання упаковкою ароматних сполук, що містяться у вині.

Таке поглинання приводить до так званого "скальпування запаху" (flavour scalping) - проблемі, яка давно відома виробникам соку. Раніше вченими було виявлено, що пробки з синтетичного матеріалу більш "ефективно" поглинають сполуки, що відповідають за запах вина.

Проте до теперішнього часу практично не проводилися дослідження, присвячені скальпуванню аромату вина упаковками "Тетрапак" і пластиковими пляшками.

Паскаль Шалье, що вивчає вплив упаковки на аромат вина, відзначає, що матеріал, який контактує з вином, активно взаємодіє з речовинами, що відповідають за аромат. І така взаємодія може призводити до істотної зміни самого аромату, повідомляє Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Таким чином, згідно з результатами проведеного дослідження, виробникам вина і алкогольних напоїв (крім тих, хто випускає напої у скляних пляшках) рекомендується приділяти особливу увагу вибору упаковки для своєї продукції. Іншими словами, з часом у напою в тетра-паку або пластиковій пляшці може змінитися аромат, і споживач не в повній мірі насолодиться букетом улюбленого напою.

Реклама:

Головне сьогодні