Королева "кантрі" Кітті Уеллс пішла з життя

— 17 липня 2012, 14:58

Співачка Кітті Уеллс, яка була першою зірковою жінкою-виконавицею пісень "кантрі" і яку називали королевою цього стилю, померла у віці 92 років.

Вона пішла з життя 16 липня у Нешвіллі, штат Теннессі, США.

Сім’я співачки каже, що вона мирно померла вдома після ускладнень від інсульту, повідомляє Time Entertainment.

Зіркою кантрі Кітті Уеллс стала у ’50-х після хітів "Making Believe" та "It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels".

Народжена як Елен Мюрієль Дізон (Ellen Muriel Deason) у родині залізничного кондуктора, вона почала грати на гітарі у віці 14 років і незабаром виступала на танцях у Нешвіллі.

У 1938 році, коли їй не було 20-ти, співачка вийшла заміж за Джонні Райта – учасника дуету "Джонні і Джек", і незабаром почала гастролювати з дуетом. Вона взяла сценічне ім'я зі старої народної пісні "Sweet Kitty Wells".

До кінця 40-х років вони з’являлися на Grand Ole Opry, Джонні Райт, який помер у вересні 2011 року, виступав із Кітті протягом своєї кар’єри.

Сольна кар’єра Кітті Уеллс тривала з 1952-го до кінця 1970-х років, а з концертними турами вона їздила з кінця 1930-х років до 2000 року. У 2000-му році вона заявила, що йде зі сцени, проте іноді ще виступала в Нешвіллі та деінде.

Пісня у виконанні Уеллс "It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels" у 1952 році вперше стала хітом №1 від жінки-солістки у чартах кантрі-музики й спростувала думку, що жінки не можуть бути хедлайнерами.

Загалом Кітті Уеллс записала близько 50 альбомів, 25 пісень у її виконанні були в "Топ 10" США та обійшли весь світ декілька разів.

Із 1953-го до 1968 року різні опитування називали Уеллс співачкою №1 країни.

У 1976 році вона була обрана в "Country Music Hall of Fame" та 10 років по тому отримувала премію Pioneer від Академії музики кантрі.

У 1991 році Кітті отримала нагороду Lifetime Achievement Award від Національної академії мистецтва й науки запису (група, яка представляє нагороду Греммі).

У 2008 році Бібліотека Конгресу США включила записи Уеллс у Національний реєстр звукозапису.

"Я ніколи не думала про те, щоб бути піонером. Мені подобалося робити те, що я роблю", - сказала зірка кантрі у 2008 році в інтерв'ю Associated Press.

А в інтерв'ю 1986 року Уеллс говорила, що задоволена тим, що зробила і не стала б нічого змінювати.

Реклама:

Головне сьогодні