"ВКонтакте" пропонують закрити через дитяче порно

— 18 липня 2012, 17:50

Учасники неформального руху "Мисливці за головами", що займається боротьбою з педофілією, звернулися із заявою до приймальні міністра МВС Росії Володимира Колокольцева з вимагою притягнути керівництво соціальної мережі "В Контакте" до відповідальності за розповсюдження дитячої порнографії, пише газета "Известия".

За словами представника руху, що займається протидією поширенню дитячого порно, популярний інтернет-ресурс, по суті, є величезним складом порнографічного відео, в тому числі і за участю неповнолітніх. При цьому, за підрахунками активістів "Мисливців", на сайті зареєстровано більш ніж 11 млн підлітків, 7,5 млн з них - з Росії.

[L]Водночас, виконавчий директор Ліги безпечного інтернету Денис Давидов у коментарі РИА Новости заявив, що "ВКонтакте" не має відношення до того, що розміщують на сайті соцмережі її учасники.

При цьому у користувачів ресурсу є можливість поскаржитись на контент.

"Це популізм і піар", - вважає Давидов.

Як повідомили в середу в прес-центрі МВС Росії, у вівторок в громадську приймальню міністра прийшла група громадян, і один з них дійсно написав заяву.

"Воно буде розглянуто в установленому порядку. Якщо викладені факти підтвердяться, то буде прийнято відповідне процесуальне рішення ", - сказав співрозмовник агентства.

Давидов нагадав, що у Ліги безпечного інтернету діє угода з "ВКонтакте", за яким представники організації мають право видаляти відеоролики з дитячою порнографією з сайту соцмережі.

"Ми видаляємо дитячу порнографію та блокуємо сторінки користувачів, які її поширюють", - заявив Давидов.

За його словами, представники Ліги безпечного інтернету володіють правом повністю видаляти дитячу порнографію з сайту "ВКонтакте", проте зберігають дані відеоролики на серверах соцмережі для подальшої передачі їх правоохоронним органам.

"Видалення з серверів означало б факт приховування злочину", - заявив Давидов.

Соціальна мережа "ВКонтакте" є найбільшою в Росії, на сайті зареєстровано більше 120 мільйонів користувачів. Щоденна аудиторія соцмережі, як стверджують представники "ВКонтакте", перевищує 36 мільйонів чоловік.

Реклама:

Головне сьогодні