Британці віддають перевагу СМС над дзвінками

— 19 липня 2012, 17:41

У 2011 році 58% власників стільникових телефонів у Британії спілкувалися щодня за допомогою СМС. За рік люди стали менше говорити по телефону в середньому на 5%.

Такими є результати дослідження наглядового комітету британського телебачення, радіо, зв'язки й бездротових комунікаційних послуг Ofcom, повідомляє ВВС.

У своєму щорічному звіті Ofcom також відзначає, що в основному листуються молоді люди у віці від 16 до 24 років. 96% з них користуються для спілкування СМС або листуються в соцмережах.

Британці обирають СМС, а не дзвінки. Фото sms-boom.info

Глава Ofcom Джеймс Тікетт вважає, що люди стали менше цікавитися самим процесом "живого спілкування".

"Розмова віч-на-віч або бесіда по телефону більше не є єдино можливими способами спілкування", - сказав він.

Згідно з дослідженням, у середньому британці відправляють близько 50 СМС на тиждень. На думку фахівців, це пов'язане з тим, що вартість телефонних розмов знизилася торік лише на 1%.

Не менш важливим фактором є також зростання кількості власників смартфонів, які можуть з легкістю користуватися інтернетом. У Британії майже 40% дорослого населення користуються цими обладнаннями, що на 12% більше, ніж у 2010 році.

Згідно з результатами дослідження, половина власників смартфонів віддають перевагу спілкуванні соціальних мережах або електронній пошті. У середньому користувачі проводять близько півтори години на тиждень, спілкуючись у такий спосіб.

Смартфони допомагають спілкуватись в соцмережах. Фото tech.onliner.by

Ще одна категорія користувачів – власники планшетних комп'ютерів, кількість яких теж збільшилася.

Ще один факт, який з'ясувався в ході дослідження – збільшення кількості інтернет-покупців.

Більше половини власників смартфонів заявили, що хоча б іноді роблять покупки або розшукують якісь продукти й послуги через інтернет.

У той же час інтерент відкрив ще один спосіб збирати британців у телеекранів цілими родинами. Так зване "розумне телебачення", підключене до інтеренту, розширило можливості перегляду не тільки телеефіру, але й раніше випущених передач із архівів.

За словами Тікетта, близько двох третин британців зараз користуються такими обладнаннями.

Реклама:

Головне сьогодні