Посеред Атлантики відкриють льох для зберігання вина

— 24 липня 2012, 16:28

У середені натупного року французький винороб планує запустити новий сервіс Vin Mille Lieu Sous Les Mers зі зберіганням вина, який буде розташований у Атлантичному морі на глибині 1000 м, в 150 км від берега.

Франк Лабері (власник Château du Coureau, Côtes de Bordeaux Cadillac) упевнений, що стабільна прохолодна температура океану, повна відсутність кисню і ідеальна темрява сприятимуть повільної витримці, тому вино довше залишиться фруктовим, а його аромат стане більш інтенсивним, повідомляє VINUM.

Останні п'ять років Лабері витримує 10000 пляшок власного вина в затоці Аркашон. Вино зберігається на глибині всього 5 м, проте Лабері впевнений, що переваги підводної витримки прямо пропорційні глибині.

Передбачається, що вино буде надійно зберігатися в сталевих ящиках, здатних витримувати тиск до тонни на кубічний метр. Ящики будуть закріплені на дні океану, поруч з кожним будуть встановлені камери і прилади стеження.

Мінімальний термін зберігання складе 10 років. Кожні два роки пляшки будуть підніматися на поверхню та проходити дегустацію - у їх власника буде можливість вирішити, продовжувати витримку чи ні.

Запуск проекту призначено на червень 2013 року. Вартість глибоководного зберігання вина складе, приблизно, € 17 за пляшку в рік.

Реклама:

Головне сьогодні