Після скандального полювання короля Іспанії змістили з посади

— 25 липня 2012, 11:00

Причиною цього стала участь короля в полюванні на слонів в Ботсвані, пише Бі-бі-сі.

Збори делегатів іспанського WWF проголосувало за це рішення з гігантською перевагою, йдеться в офіційній заяві організації.

Полювання на слонів погано поєднується з цілями Всесвітнього фонду, підкреслюють автори заяви.

Коли в квітні цього року з'явилися повідомлення про поїздку короля в Африку, вони одразу ж викликали обурення серед громадськості, адже це відбувалося в розпал фінансової кризи.

Цей інцидент знову кинув тінь на репутацію королівської сім'ї Іспанії, яка до того моменту була замішана в іншому скандалі.

Король позує біля вбитого слона. Фото The Telegraph

Король Хуан Карлос публічно вибачився перед іспанцями за поїздку на полювання. Про неї стало широко відомо тільки через те, що король в Африці зламав собі стегно і йому терміново довелося летіти назад.

До того моменту, коли Хуан Карлос зібрався виступити з публічними вибаченнями, інтернет-петиція з вимогою його відставки з поста почесного президента іспанського WWF зібрала майже 85 тисяч підписів.

Скандал підштовхнув іспанські газети до публікації фотографії короля на його попередньому сафарі. На знімку Хуан Карлос стоїть з рушницею поряд з мертвим слоном.

За скасування поста почесного президента проголосували 94% членів зборів, говориться в заяві іспанського WWF.

В цілому король Хуан Карлос цілком популярний в Іспанії, але в цьому році репутація монархії серйозно похитнулася через декілька скандальних новин.

Так, зять короля, герцог Іньякі Урдангарін підозрювався в причетності до корупційного скандалу. Мова йде про нецільове використанням коштів з його фонду, що займається організацією спортивних заходів.

Реклама:

Головне сьогодні