У барі Лондона випадково розбили пляшку коньяку за 50 тис. фунтів

— 25 липня 2012, 14:04

Вартість напою становила приблизно 50 000 фунтів стерлінгів (більше 77 500 доларів). При цьому коньяк не був застрахований, тому що вже був відкритий, вказує Lenta.ru із посиланням на The Huffington Post.

Інцидент з Clos de Griffier Vieux стався кілька днів тому, коли експерт по коньяку і фахівець з приготування коктейлів Сальваторе Калабрезе збирався приготувати напій "Old and Wise".

Для змішування цього коктейлю йому був необхідний той самий коньяк - в результаті у Калабрезе повинен був вийти найдорожчий напій в світі. На заході були присутні представники Книги рекордів Гіннесса.

Під час вечірки один з відвідувачів клубу замовив дві порції Clos de Griffier Vieux вартістю п'ять тисяч фунтів кожна. Потім клієнт попросив бармена передати йому пляшку, щоб вивчити етикетку на ній. Проте чоловік не втримав пляшку і впустив її на підлогу. Приготування "Old and Wise" зірвалося.

За словами Калабрезе, всі в барі просто заціпеніли, коли коньяк впав на підлогу. "Моє серце розбите. Але не через ціну напою, а через те, що ми втратили частинку історії", - зазначив він.

Пізніше у своєму твіттері Калабрезе написав, що падіння пляшки перетворило підлогу в барі "в найдорожчу підлогу в світі".
Склянка "Old and Wise" з 224-річним коньяком повинна була коштувати 5050 фунтів.

Реклама:

Головне сьогодні