В Іспанії більше не буде сієсти

— 27 липня 2012, 08:30

Влада країни вважає, що "нинішній розпорядок роботи іспанців втратив сенс", тому післяобідній відпочинок потрібно скасувати, пише Euromag.ru.

Піонером став Мадрид, де мерія дозволила магазинам працювати не 72, а 90 годин на тиждень. Влада Мадрида впевнена, що дана міра допоможе активізувати торговельну діяльність у столиці і створить 20500 нових робочих місць.

Для Іспанії це дуже важливо: наразі в країні найвища кількість безробітних серед всіх держав Євросоюзу. Кожен четвертий іспанець є безробітним, а серед молоді (до 25 років) без роботи сидять приблизно 50% громадян.

Експерти сходяться на думці, що даний захід допоможе збільшити приплив грошей від туристів. Багато туристів незадоволені, чому всі ресторани і більшість магазинів закриті з 13:00 до 16:00, і чому вечеряти іспанці починають тільки в 21:00.

Іспанці в плані сієсти дійсно відрізняються від своїх європейських колег, також практикуючих післяобідній відпочинок. Наприклад, через сієсти в Іспанії найдовший робочий день серед всіх європейських країн.

ВІДЕО ДНЯ

Але фахівці неодноразово говорили, що такий розклад є вкрай неефективним, це не допомагає оптимізувати час, не економить електроенергію і не дозволяє іспанцям приділяти належну кількість часу сім'ї і вчасно лягати спати.

Реклама:

Головне сьогодні