Європа щодня винюхує 350 кг кокаїну - вчені

— 29 липня 2012, 16:08

Але марихуана залишається найпопулярнішим наркотиком. Про це повідомляє часопис "Science of the Total Environment" у публікації про результати аналізу стічних вод 19 європейських міст, пише Gazeta.ua.

Дослідження було проведене в березні 2011 року: протягом тижня вчені аналізували вміст стічних вод у містах 11 країнах, загальна кількість населення яких становить 15 мільйонів.

Дослідники використовували десятки маркерів, які вказують на наявність у сечі наркотиків, таких як кокаїн, екстазі, амфетамін, метамфетамін та марихуана. У кожному місті вираховано середній вміст речовини на душу населення.

"Вивчаючи стічні води, можна оцінити розмір ринку наркотиків в місті, і зміни у споживанні того чи іншого виду речовин, наприклад, після поліцейських акцій", - пише в передмові до аналізу Кевін Томас, головний координатор проекту з Норвезького інституту водних досліджень.

Дослідження показують, що більша частина кокаїну споживається в Західній і Центральній Європі. Найвище споживання наркотиків було виявлено в Антверпені, за яким ідуть Амстердам і Валенсія.

Екстазі популярний в Лондоні і в голландських містах - Амстердамі, Утрехті та Ейндховені, а у шведських містах цього препарату зовсім не виявлено.

Марихуана є найбільш популярною в Голландії, де її споживання легальне і приваблює туристів. За голландськими містами розташувалися Париж і Барселона.

Для аналізу вживання наркотиків досі використовувалися лише анонімні анкети, а це не могло дати повної інформації, особливо, про незаконну торгівлю.

Реклама:

Головне сьогодні