Кемерон зніме фільм про знаменитого генія-затворника Перельмана?

— 2 серпня 2012, 13:52

Перельман відомий тим, що відкрив гіпотезу Пуанкаре, над якою століттями ламали собі голови вчені всього світу. За це він мав отримати премію у сумі мільйон доларів, але математик від неї відмовився.

Він не прагне успіху та слави, а живе у скромній квартирі зі своєю мамою, категорично відмовляється від будь-яких інтерв'ю.

[L]Кінопродюсер Олександр Забровський розповів "Комсомольской правде", що математик погодився знятись у фільмі Джеймса Кемерона.

"Упевнений, у цих людей вийде зняти суперкіно про Перельмана. Зйомки, кастинг акторів, підбір кіногрупи - у всьому цьому будуть господарювати американці. Я ж виступаю співпродюсером і співавтором сценарію фільму під робочою назвою "Формула Всесвіту", - пояснив Забровський виданню.

За його словами, Перельман погодився на участь у фільмі, бо йому пообіцяли не дратувати питанням "чому ви відмовились від мільйона доларів?"

ВІДЕО ДНЯ

"Перельман не продається. Якщо він відмовився від мільйона доларів, зрозуміло, що зацікавили його зовсім не гроші. Насправді він з інтересом реагує на неординарні пропозиції", - сказав продюсер.

У фільмі Перельман гратиме самого себе, але епізодично.

"Григорій Якович з'явиться у фільмі фрагментами. А взагалі його зіграє актор. Не хочу поки розповідати деталі з забобони ... Але у Григорія Яковича горять очі. Він цілком задоволений, що американці будуть знімати фільм про нього", - додав Забровський.

Зараз автори фільму закінчують роботу над сценарієм. А потім почнуться, власне, самі зйомки.

В основі сюжету майбутнього фільму - історія життя російського математика.

Значна частина картини буде присвячена інтригам математичних шкіл різних країн. Наприклад, про те, як доказ теореми у Перельмана намагалися поцупити китайці.

Реклама:

Головне сьогодні