Коли корабель тоне, чоловіків виживає більше - дослідження

— 1 серпня 2012, 09:07

Як засвідчило дослідження, що вивчало ситуацію 18 корабельних катастроф, жінки за таких умов мають менше шансів на виживання, ніж чоловіки, пише Deutsche Welle.

У дітей взагалі найгірша перспектива. Результати дослідження розвіюють і ще один поширений стереотип, що капітан і команда останніми залишають корабель, що тоне.

Реальність дещо інша – члени команди виживають значно частіше, ніж пасажири. Мікаель Еліндер та Оскар Ериксон з університету Uppsala дослідили дані загалом 18 корабельних катастроф за період 1852 до 2011 року, де загинули 15 тисяч людей з 30 країн.

Висновок експертів однозначний – жінки у морських катастрофах мають гірші шанси на виживання, ніж чоловіки. Лише 17,8% жінок вижили, натомість чоловіків – 34,5%.

Віра в чоловіче лицарство на морі посилилася насамперед після катастрофи "Титаніка". Під час тієї катастрофи загинуло втричі більше чоловіків, ніж жінок. "Титанік" став рідкісним винятком тому, стверджують експерти, що капітан погрожував стріляти в чоловіків, які не пропускатимуть жінок.

Реклама:

Головне сьогодні