Італійці намалювали Гітлера на пляшках з алкоголем

— 10 серпня 2012, 11:30

Скандальний продукт викликав обурення в деяких покупців, зокрема в євреїв, чиї родичі загинули в таборі Аушвіц під час Другої світової.

Про це пише Лента.ру з посиланням на L'Espresso та L'Arena.

"Це шокувало нас і налякало. Ми сприймаємо це як неонацизм. Це змушує замислитися про симпатії місцевого населення", - зазначив турист зі США Майкл Херш, який разом із дружиною Сінді приїхав до Італії. Майже всі її рідні стали жертвами нацизму та загинули в Аушвіці, пише The Telegraph.

Побачивши на полицях пляшки з зображенням Гітлера в різних позах, обурена пара звернулася до представника супермаркету, а той на їхні скарги відказав, що, мовляв, Гітлер – це частина історії, "як Муссоліні, як Че Гевара".

"Це образа не лише для євреїв, незважаючи на те, що мій чоловік і я – євреї. Це образа всього людства", - заявила Сінді Херш.

Серія, до якої відносяться алкогольні напої, так і зветься - "Історична лінія". На інших пляшках – портрет Папи римського Іоанна Павла ІІ.

Картинок із Гітлером є, щонайменше, три види. На одній фюрера зображено з піднятою в традиційному нацистському жесті привітання рукою, іншу пляшку підписано "Mein Kampf", на третій гасло "Ein volk, ein Reich, ein Fuhrer" ("Один народ, одна імперія, один фюрер").

Зі слів прокурора Карло Джуліо Скінайї, єдине правопорушення, яке можна побачити в цьому всьому, це виправдання фашизму. Хоча, каже він, варто було б до переліку порушень додати й людську дурість.

Схожий скандал у Італії вже був у 2009-му, нагадує видання. Французький турист звернув увагу на вино, на етикетках якого були портрети Гітлера й Муссоліні. Після скарги власник магазину прибрав цей товар з полиць.

Реклама:

Головне сьогодні