Дві черкащанки після пластичної операції залишились без вух

— 14 серпня 2012, 15:55

Операцію робили в державній лікарні, щоправда за приватною домовленістю з лікарем, пише ТСН.

Постраждалі кажуть, що лише хотіли підкоригувати незначні вади за кілька днів до весілля.

Лікар-хірург запевнив – операція нескладна, нетривала, і заправив із кожної по 100 доларів.

"Він нам сказав, що без проблем, це все робиться за 15 - 20 хвилин і підете додому", каже потерпіла пацієнтка Тетяна.

Лікар не завів на дівчат медкарток і не призначив жодного аналізу.

На операцію пішли по черзі. Вже першій пацієнтці стало зле після знеболювального уколу.

Скалічена від рук Настя розповідає: "Доктор ввів укол знеболювальний, і він був дуже пекучим. Він мені сказав, що все нормально, терпи. Коли я сказала, що мені дуже боляче, він мені ввів другий укол, а після цього він щось різав, підшивав, але я вже цього не відчувала".

У подруги, що лягла під ніж другою, історія повторилася. Крики болю та зауваження колег лише роздратували хірурга. Але гірше стало через дві години після операції.

[L]Коли лікар зняв із дівчат бинти – їхні вуха просто відпали. За словами Тетяни, за вухом з’явилася дірка, в яку фактично можна було засунути невеликий кулак. Замість однієї на пацієнток чекали ще 14 операцій.

У лікарні дівчата провели рік. Тепер вільний час проводять у судах. Експертизи та прокуратура вже встановили - фатальними стали знеболювальні уколи.

"В розчин замість лідокаїну і фізроствору потрапила невідома речовина, а саме рідина, якою миють та стерилізують поверхні", - каже Тетяна. 82-річна медсестра, що робила уколи, захворіла, і нині вона прикута до ліжка.

Хірург досі працює в лікарні, але почути від нього, чому сталася трагедія неможливо. Його керівництво від коментарів також відмовилося. Стан здоров'я дівчат погіршується. Окрім косметичних вад, їх постійно мучать головні болі та погіршується слух.

Реклама:

Головне сьогодні