Тест

Американці за 11 років всиновили 10 тисяч українських дітей

Про це заявив дитячий омбудсмен Юрій Павленко на прес-конференції у вівторок, повідомляють "Українські новини".

За його словами, дипломатичні представництва України за кордоном не мають у своєму розпорядженні необхідні ресурси для того, щоб повністю проконтролювати виховання всиновлених іноземцями українських дітей.

"На жаль, ми можемо констатувати, що сьогодні держава, а нагляд за дітьми, які всиновлені іноземними громадянами, здійснюється консульськими відділами, консульськими підрозділами наших посольств, на жаль, вони на сьогоднішній день не мають достатнього ресурсу людського кадрового для того, щоб здійснити повноцінний нагляд", - сказав дитячий омбудсмен.

При цьому Павленко нагадав, що всиновлені іноземцями українські діти до досягнення 18-річчя вважаються громадянами України й тому держава несе за них відповідальність.

Він також підкреслив, що за кордоном виховується значна кількість українських дітей, за роки незалежності тільки громадяни США всиновили більш як 10 тис. дітей з України.

Павленко також ініціює проходження прийомними батьками обов'язкової підготовки перед усиновленням, а також скасування таємниці всиновлення.