На основі знімків Curiosity створено інтерактивну панораму Марсу

— 15 серпня 2012, 14:45

Зображення дозволяє детально роздивитися місцевість навколо марсоходу, що перебуває на поверхні червоної планети вже третій тиждень. При цьому можна повернутися на 360 градусів, наблизити зображення так, що чітко видно скелі коло краю кратеру Гейл та камінчики під колесами марсоходу.

Про це пишуть News.ru із посиланням на The Daily Mail.

Інтерактивна панорама, розміщена Бодровим на кількох тематичних інтернет-ресурсах, за кілька днів зібрала тисячі переглядів та багато відгуків.

На сайті 360cities.net панорама Бодрова з’явилася під заголовком New Mexico: Curiosity rover: Martian solar day 2 - адже американський штат Нью-Мексико відомий своїми "іншопланетними" краєвидами.

Кратер Гейл

Утім, деякі користувачі назвали роботу дизайнера підробкою і творінням Photoshop.

Власне, Бодров не приховує того, що під час створення інтерактивного зображення використовував графічні редактори, наприклад, домалював Сонце, яке не потрапило до об’єктиву Curiosity.

Між тим марсохід продовжує випробування всіх своїх приладів, зокрема 17 фотокамер, в результаті чого на Землю надходять все нові знімки з Марсу. Надіслав Curiosity й панораму, щоправда, не інтерактивну.

Космічний апарат, який доправив Curiosity на Марс і нині перебуває на його орбіті, зробив фото тієї частини Марсу, де знаходиться ровер. Знімки оприлюднив сайт NASA.

"Автопортрет" Curiosity

Принтскрін з сайту 360cities.net, фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні