Google допоміг знайти нові піраміди

— 15 серпня 2012, 18:30

Як повідомляє Daily Mail, відкриття належить американському археологу Анджелі Мікол.

Вона йшла до нього 10 років, буквально не виходячи з дому в штаті Північна Кароліна, а просто розглядаючи планету за допомогою інтернет-сервісу Google Earth.

Програма дає рельєфне комп'ютерне зображення поверхні Землі. У басейні Нілу археолог розгледіла дві групи дивних пагорбів і трикутне плато. Якщо воно було підставою піраміди, то виходить, що вона втричі більше найбільшої на планеті піраміди Хеопса в Гізі.

Тепер археолог збирається в експедицію.

"Ці знімки говорять самі за себе, - розповідає Мікол. - У зазначених районах визначено зберігається багато таємниць, які можна вивчити лише в рамках археологічної експедиції".

Хоча, за словами Анжели, сучасні технології можуть значно полегшити та прискорити роботу по виявленню незвіданих куточків планети, в археології залишається незмінним головне - необхідність особистої участі в розкопках.

"Моя мрія - працювати з археологами в тих місцях, які я виявила, вивчаючи знімки з супутника. Адже виявлення - це лише перший крок на шляху до розуміння загадок минулого", - пояснює Мікол.

Додамо, що Анжела Мікол є випускницею університету Північної Кароліни в Шарлотт (University of North Carolina at Charlotte) і вже багато років займається археологією. Серед інших її знахідок - залишки стародавнього міста, розташованого неподалік від півострова Юкатан і затопленого морем.

Усі фото Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні