У Європі офіційно введено "біовино"

— 16 серпня 2012, 15:29

Тепер винороби зможуть розміщувати на продукції зелений логотип з написом "agriculture biologique" тільки у тому випадку, якщо при виробництві цього напою використовували сировину і обладнання, яке відповідає біологічним нормам.

Крім того, для європейських виробників вина змінена допустима кількість сірки - основного стабілізатора, який використовується в процесі виробництва органічних вин у Франції.

У біологічному вини може міститися не більше 100 мг сульфітів на 1 літр червоного вина (досі допускалося 150 мг) і 150 мг на літр білого і рожевого вина (замість звичайних 200 мг).

Також для виробництва біологічного вина заборонено використання ряду хімічних продуктів, наприклад, ферроціоніда калію, який може застосовуватися для усунення надлишку заліза в білому вині.

У Франції це нововведення названо революційним, а російські експерти поставилися до нього досить скептично, відзначивши, що це всього лише маркетинговий хід, потрібний для того, щоб продавати публіці продукти за більш високою ціною, передає euromag.ru.

Реклама:

Головне сьогодні