У Європі офіційно введено "біовино"
Тепер винороби зможуть розміщувати на продукції зелений логотип з написом "agriculture biologique" тільки у тому випадку, якщо при виробництві цього напою використовували сировину і обладнання, яке відповідає біологічним нормам.
Крім того, для європейських виробників вина змінена допустима кількість сірки - основного стабілізатора, який використовується в процесі виробництва органічних вин у Франції.
У біологічному вини може міститися не більше 100 мг сульфітів на 1 літр червоного вина (досі допускалося 150 мг) і 150 мг на літр білого і рожевого вина (замість звичайних 200 мг).
Також для виробництва біологічного вина заборонено використання ряду хімічних продуктів, наприклад, ферроціоніда калію, який може застосовуватися для усунення надлишку заліза в білому вині.
У Франції це нововведення названо революційним, а російські експерти поставилися до нього досить скептично, відзначивши, що це всього лише маркетинговий хід, потрібний для того, щоб продавати публіці продукти за більш високою ціною, передає euromag.ru.