Австралійські винахідники придумали новий спосіб обробки винних бочок

— 17 серпня 2012, 15:24

Phoenix - винахід компанії Diverse Barrel Solutions з Аделаїди. "Ми подумали, що повинен існувати більш ефективний спосіб обробки дубових бочок, - прокоментував керуючий директор компанії Нік Уікхем. - Ви берете бочку, використовуєте її три-чотири роки, а потім вона перетворюється в скриню, в кращому випадку, або ж ви її викидаєте ".

На першому етапі знімають донья бочки. Потім Phoenix поміщають всередину, і робот складає докладну карту бочки.

Після цього він програмує високошвидкісний різак, який знімає внутрішній шар деревини товщиною 9-10 мм. А потім бочка проходить повторну обжарку - замість вогню в цих цілях використовується інфрачервоне випромінювання. Донья бочки замінюють на нові, обсмажені на вогні, - вони будуть відповідати за димні нотки.

Phoenix вже встиг обробити 8000 бочок в Австралії. "Протягом наступних 2-5 років ми плануємо обробляти по 4000 бочок на рік в Австралії, 3000 в Новій Зеландії і більше 10000 в Каліфорнії", - говорить Уікхем.

За словами Уікхем, вартість оновленої бочки становитимуть 30-40% вартості нової - ціни зараз утримуються на рівні $ 850 - $ 1250 за 225-літрову бочку з французького дуба і $ 400 - $ 600 з американського.

Омолодити кожну бочку можна всього один раз, так що серйозного впливу на бондарну індустрію, каже директор Diverse Barrel Solutions, його винахід не зробить.

Реклама:

Головне сьогодні