Американці викидають 40% їжі – дослідження

2
22 серпня 2012

Про це свідчать результати дослідження Ради з захисту природних ресурсів (Natural Resources Defense Council), пише The Los Angeles Times.

З 1970-х років кількість викинутої американцями їжі збільшилась на 50%. Американець у середньому викидає в 10 разів більше їжі, ніж споживач з Південно-Східної Азії, йдеться в доповіді відомства.

Це особливо невиправдано у часи рекордних засух, високих цін на продукти харчування, які ще зростуть у ціні, а сім’ям не вистачає коштів на їжу.

У Європі борються з цими надмірними витратами, але американці звикли бачити піраміди свіжих продуктів. Відтак на непродані фрукти й овочі витрачається щороку 15 мільярдів доларів. А у ресторанах і вдома, через надмірно великі порції, їжа часто опиняється на смітнику.

Автори дослідження пропонують встановити зменшення такого викидання їжі завданням для уряду. Крім того, пропонується пояснювати американцям, що купувати продукти, які мають дефекти, безпечно.

powered by lun.ua