Тест

Табачник похвалився теплими туалетами в сільських школах

Про це сказав міністр освіти Дмитро Табачник після підсумкової колегії Міносвіти, присвяченої стану готовності навчальних закладів до нового навчального року, повідомляють Українські новини.

"З 1 вересня набувають чинності нові державні стандарти для початкової школи. Вони передбачають обов'язкове вивчення іноземної мови з 1-го класу, інформатики - з 2-го класу, а починаючи з вересня 2013 року - вивчення 2-ої іноземної мови в 5-му класі", - сказав він.

Також, за словами міністра, нові стандарти передбачають проведення 2-х фізичних зарядок протягом 1-го уроку й збільшення часу на фізичну підготовку до 3-х уроків на тиждень.

Відповідно до нових стандартів, розподіл навчальних годин у школі на 50% буде встановлено Міносвіти, а на 50% - сформовано педагогічними колективами шкіл.

"У нас не буде жодних проблем із введенням нових стандартів, адже їх розробка й підготовка співробітників почалася ще з 2011 року", - додав міністр.

Крім того, Табачник заявив, що Міносвіти забезпечило теплими туалетами сільські школи тільки в 3 областях: Дніпропетровській, Миколаївській і Донецькій.

"На даний момент проблема з теплими туалетами повністю вирішена тільки в Миколаївській, Донецькій і Дніпропетровській областях. Однак після розширеного засідання Кабміну з питань підготовки до нового навчального року почався рух у цій сфері й в інших областях", - сказав він.

Табачник зазначив, що протягом літа 2012 року в Київській області 60 шкіл були оснащені теплими туалетами, а в Дніпропетровській - 151 школа. Ці показники, за його словами, є найбільш високими.

Найважча ситуація з оснащенням шкіл теплими туалетами, за словами Табачника, залишається в Івано-Франовській, Рівненській і Закарпатської областях.