В Бразилії багатожонство визнали законним

— 29 серпня 2012, 10:00

За рішенням Клаудії ду Насименту Домінгеш, такому союзу повинні бути надані сімейні права, пише Бі-бі-сі.

Нотаріус вважає, що з точки зору закону не існує причин, які могли б перешкодити даній угоді.

Як пояснив Натаніель Сантуш Батіста Жуніор, юрист, який допомагав скласти документ, союз був зареєстрований з метою захистити права його учасників у випадку розлучення або смерті одного з них. Рішення Домінгеш викликало здивування експертів і гнів кількох релігійних груп в Бразилії.

Трійця, про яку йде мова, відмовляється давати коментарі пресі. Вони живуть разом в Ріо-де-Жанейро вже три роки, разом платять за комунальні послуги і ділять інші господарські витрати. За словами Домінгеш, троє співмешканців уже відкрили спільний банківський рахунок, що не забороняється законом.

Телеканал Globo TV повідомив, що союз був офіційно зареєстрований три місяці тому, проте відомо про нього стало тільки на цьому тижні. Домінгеш пояснює своє рішення тим, що, на її думку, поняття "сім'я" змінилося. "Ми просто офіційно реєструємо те, що існує вже давно. Ми нічого не вигадуємо", - вважає вона.

"Добре це чи погано - це неважливо. Просто те, що ми вважали родиною раніше, необов'язково збігається з тим, що ми вважаємо родиною сьогодні", - вважає нотаріус. Адвокат Регіна Беатріз Тавареш да Сілва, коментуючи рішення нотаріуса, назвала його "абсурдним і абсолютно протизаконним, абсолютно неприпустимим і таким, що йде врозріз з бразильським цінностями і мораллю".

За словами Регіни да Сілви, голови Комісії з прав сім'ї в Інституті адвокатів, подібний союз буде анульовано. Також поки незрозуміло, чи визнають його суди і приватні компанії, в тому числі страхові фірми.

Реклама:

Головне сьогодні