Помер творець "Крокодила Гени" - мультиплікатор Павло Петров

— 29 серпня 2012, 17:20

Пішов із життя легендарний радянський мультиплікатор - Павло Петров (Родрігес), який створював мультфільми "Крокодил Гена", "Шапокляк" та інші.

Це сталося 27 серпня ввечері, повідомляє Аниматор.ру.

Петров вступив на дворічні курси мультиплікаторів при "Союзмультфільмі" у 1956 році, закінчив їх у 1958-му, і був зарахований у штат об'єднання лялькових фільмів.

Як мультиплікатор лялькового кіно він став відомий далеко за межами студії, працював на більш ніж півтора десятках фільмів, у тому числі "Краса ненаглядная", "Конец Чёрной Топи", "Кто сказал мяу?", "Лягушонок ищет папу", "Чьи в лесу шишки?", "Тимошкина ёлка", "Я жду птенца", "Клубок", "Крокодил Гена", "Шапокляк", "Бабушкин зонтик", "Шиворот-навыворот", "Кто ж такие птички".

У 1972 році перейшов із "Союзмультфільму" на "Мульттелефільм", і працював там до моменту ліквідації студії у 1995 році.

Він брав участь у ляльковому мультвиробництві у Туркменії.

У його біографії була співпраця з Дегтярьовим, Качановим, Карановичем, Данилевичем, Курчевським, Серебряковим, Мильчиним, Уфімцевим, Новогрудською, Лернером, Калішером і багатьма іншими класиками радянської мультиплікації.

У картині Муат "Дядюшка Ау в городе" він виступив як художник-постановник.

Петров писав художню прозу, публікувався в альманасі "Зеркала", збірнику "Нестройные голоса", літературному журналі "Наша улица".

В останні роки він працював над спогадами "Арбатский декамерон", присвяченими життя Об'єднання лялькових фільмів "Союзмультфільму".

Прощання з Петровим відбудеться 31 серпня о 11.00 у московському морзі №2, там же пройде відспівування. Кремують його на Хованському цвинтарі.

Реклама:

Головне сьогодні