Кількість українських студентів, які хочуть вчитися за кордоном, подвоїлася

— 30 серпня 2012, 15:03

Такими є дані освітньої агенції "A-priori Education Abroad", повідомляє Радіо Свобода.

У попередні роки число українців, охочих учитися за межами Батьківщини, становило у середньому 20 тисяч осіб на рік. Такими є дані Міністерства освіти України.

Закордонні виші приваблюють молодь якіснішою системою освіти, поглибленим вивченням предметів та безкоштовним навчанням. Утім, на думку експертів, українські університети можуть складати гідну конкуренцію іноземним. Самі ж студенти перспективу вбачають у навчанні за кордоном.

За словами української студентки Оксани Угрин, яка наразі є магістром першого року університету Хоенхайм у місті Штутгарт, до такого вибору її підштовхнув досвід, який вона отримала у стінах українського навчального закладу.

"За чотири роки я вже побачила, яка система навчання у нас, і я не можу сказати, що я в захваті. У нас надзвичайно багато теорії і майже немає практики. Мені здається, що у нас головний акцент повинен бути все-таки на практиці", – зауважила Оксана.

ВІДЕО ДНЯ

Утім, після здобуття освіти залишатися працювати за кордоном Оксана планує лише тоді, якщо не сумуватиме за Батьківщиною та звикне до німецького менталітету.

За словами директора освітньої агенції "A-priori Education Abroad" Оксани Лозенко, українські університети можуть конкурувати із закордонними навчальними закладами у підготовці фахівців лише за технічним профілем. "Якість освіти у більшості напрямках за кордоном набагато вища, ніж в Україні. Наприклад, Італія дуже відома своїми університетами моди та дизайну. Такої освіти не отримаєш в Україні.

Аналогічна ситуація з британськими університетами, де якість освіти щодо економіки, бізнесу, маркетингу значно вища, ніж в Україні", – наголосила Оксана Лозенко.

Тим часом, за рейтингом британського видання Times Higher Education, жоден український внз не потрапив до списку 100 кращих університетів світу 2012 року. Натомість 44 позиції у списку займають університети з США.

Міжнародний рейтинг другий рік поспіль очолює Гарвардський університет. Конкуренцію американським навчальним закладам у першій десятці рейтингу змогли скласти тільки три виші: британські Кембрідж та Оксфорд, а також Токійський університет.

Реклама:

Головне сьогодні