Університет імені Шевченка увійшов у міжнародний рейтинг - Табачник

— 31 серпня 2012, 11:46

Київський національний університет імені Тараса Шевченка ввійшов в один із провідних міжнародних рейтингів університетів Times Higher Education.

Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник в ефірі телеканалу "Перший національний" 30 серпня, повідомляють "Українські новини".

"Мені сьогодні дзвонив директор найпрестижнішого лондонського "таймсівського" рейтингу... І вчора ухвалене рішення, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка ввійшов до складу світового рейтингу за всіма показниками", - сказав він.

Міністр також повідомив, що у вересні будуть розглянуті заявки ще 2 українських університетів на включення в цей рейтинг, однак не уточнив, яких саме.

Міжнародний рейтинг університетів Times Higher Education щорічно публікується британським журналом Times Higher Education із 2004 року.

У 2010 році була переглянута методологія його складання й наразі університети оцінюються за показниками в 5 категоріях: викладання (30% підсумкового балу), дослідження (30%), цитованість (32,5%), співвідношення вітчизняних і іноземних студентів і викладачів (5%), виробничий прибуток (2,5%).

Ц листопаді 2010 року Табачник висловлював надію, що 2-3 українські вищі навчальні заклади будуть включені в провідні світові рейтинги ВНЗ.

Реклама:

Головне сьогодні