Естонська газета пожартувала про пігулки для схуднення та в’язнів фашистського концтабору

— 11 вересня 2012, 11:31

Згодом газета перепросила за це в читачів, яких жарт образив. Як пояснив заступник головного редактора, видання лише намагалося висміяти компанію, яка нещодавно прорекламувала газове обладнання, використавши фото концтабору Освенцим.

Про це пише Лента.ру.

"Один, два, три… Таблетки доктора Менгеле для схуднення творять дива! В Бухенвальді товстунів не було!", - написали автори-дотепники поряд із зображенням виснажених в’язнів.

Як відомо, Йозеф Менгеле був німецьким лікарем, який проводив досліди над бранцями Освенциму. Нацист, який мав прізвисько "Янгол смерті" особисто відрядив до газових камер близько 40 тисяч людей. По завершенню війни йому вдалося втекти до Латинської Америки. Він помер у Бразилії в 1979-му році, пише Вікіпедія.

Єврейські організації по всьому світі засудили видання, яке наважилося жартувати з такої болісної теми.

Як зазначила речниця Єврейської спільноти Естонії Алла Якобсон, це інцидент демонструє, що суспільство країни має "серйозні проблеми з моральними та етичними цінностями", пише The Daily Mail.

"Якщо ми образили чиїсь почуття – то хочу вибачитися, це не було нашою метою. Іронія – це взагалі складна форма, яку розуміють не всі", - заявив заступник головного редактора Eesti Ekspress Сулев Ведлер.[L]

Нагадаємо, наприкінці серпня естонська компанія GasTerm розмістила на своєму сайті фото воріт концтабору Освенцим, підписавши "Газове опалення - гнучке, зручне та ефективне".

Фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні