У Польщі випустили журнал про способи вигнання бісів

— 12 вересня 2012, 09:58

Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на Agence France-Presse.

Журнал Egzorcysta виходитиме щомісяця накладом у 15 тисяч екземплярів. Перший номер був випущений на 62 сторінках. Серед матеріалів пілотного випуску: "Нью Ейдж - духовний пилосос" і "Сатана реальний". Вартість журналу становить 10 злотих (2,34 євро).

Як пояснив отець Олександр Посацкій (Aleksander Posacki), член міжнародної ради католицької церкви з екзорцизму і один з творців журналу, кількість екзорцистів у Польщі зросла у зв'язку з розвитком капіталізму протягом останніх 15 років до більш ніж 120 чоловік.

Сам екзорцизм, при цьому, стає все більш популярний - в одній тільки Варшаві люди записуються до них на прийом більш ніж за три місяці.
Посацкій пояснив, що творці журналу користуються збіркою молитов по вигнанню бісів, схваленим Папою Іоанном Павлом II. Він додав, що священики, що виганяють бісів, працюють у співпраці з психологами, щоб ті відрізняли випадки розумового божевілля від одержимості.

У 2011 році телеканал Discovery показав документальний фільм про екзорцистів The Exorcist Files, над роботою з яким, як стверджували автори, їм допомагав Ватикан. Однак представники Святого престолу спростували цю інформацію.

Реклама:

Головне сьогодні