Apple представила нову версію iPhone. Фото. Відео

У середу в Сан-Франциско виконавчий директор Apple Тім Кук і старший віце-президент по глобальному маркетингу Філ Шиллер представили нову версію iPhone 5.

Новий iPhone від Apple не має найбільшого серед смартфонів екрану, і не пропонує першим доступ до найновіших бездротових мереж. Але керівники Apple запевняють, що це не важливо, бо вони створюють найкращий телефон, поєднують технології в найбільш привабливій "упаковці", а не женуться за тим, аби зробити його набором найновіших функцій, зауважує впливове американське видання The New York Times.

"Я відчуваю потребу бути найкращим", - пояснив Тім Кук журналістам після презентації пристрою.

Новинка на 18% тонша попередника - товщина iPhone 5 складає 7,6 мм. Пристрій став легшим, тепер він важить 112 грам, що на 20% менше, ніж його попередник. Новий iPhone зроблений повністю зі скла і алюмінію.

Смартфон оснащений дисплеєм Retina діагоналлю 4 дюйми, роздільна здатність 1136 на 640 пікселя.

Як додає The New York Times, це вперше Apple змінив пропорції дисплею свого телефону, який мав діагональ 8,89 см з 2007 року, коли з'явився перший "яблучний" телефон. Як пояснюють у компанії, такі зміни зроблені, аби пристрій було зручніше тримати в руці. І саме через це Apple зробив телефон довшим, а не ширшим. Крім того новий, більший дисплей буде зручнішим для перегляду фільмів, читання книжок і роботи в інтернеті.

Водночас більшість додатків телефону, у тому числі пошта, календар, пакет iWork і GarageBand будуть перероблені під новий дизайн. А от в інших програмах з боків будуть виднітись чорні "поля".

Старший віце-президент по глобальному маркетингу Філ Шиллер представив довгоочікувану новинку

Як і передбачалося, пристрій підтримує стандарт зв'язку LTE (4G). Новий процесор Apple A6 дозволяє обробляти графіку в два рази швидше.

За даними самої Apple, батарея пристрою здатна витримати 8 годин розмов стандарту 3G, або 40 годин музики або 10 годин відео, у режимі standby телефон може витримати 225 годин.

iPhone 5 оснащений камерою 8 Мпкс, з'явилася функція панорамної зйомки. Підтримується відео 1080 p.

У IPhone 5 - покращена камера, яка дозволяє робити панорамну зймоку

У пристрої цілих три мікрофони - верхній, нижній і бічний.

Навіть штекер адаптера в новому пристрої став тоншим - для адаптерів попередніх версій передбачений перехідник. І це означає, що власники аксесуарів від Apple тепер муситимуть купити перехідник, аби могти користуватись новим телефоном. Адаптери, які у компанії назвали Lightning ("Блискавка"), Apple Store продаються за 29 і 39 доларів.

Навіть штекер адаптера в новому пристрої став тоншим

Смартфон, який працює на операційній системі iOS6, буде представлений на ринку в двох кольорах - чорному і білому.

IPhone 4S і Iphone5

Загалом п'ятий айфон має більше змін у дизайні , ніж його попередник, iPhone 4S . Коли він з'явився на ринку, експерти критикували iPhone 4S за схожість зі своїм попередником, iPhone 4. Але навіть попри це, новинка була комерційно успішною.

Крім того, на презентації Apple представив нові плеери лінійки iPod, нові навушники EarPods.

Пристрій з'явиться у продажу 21 вересня по найнижчій ціні 199 доларів (при контрактному дворічному підключенні до оператора мобільного зв'язку).

За прогнозами економістів американського інвестиційного банку JPMorgan, продажі нових смартфонів від Apple складуть 8 мільйонів екземплярів до кінця року тільки на території США. По планеті може бути продано близько 10 мільйонів штук в перший тиждень і 250 мільйонів штук в цілому.

За підрахунками однієї з українських роздрібних мереж, українці зможуть купити iPhone 5 вже в жовтні за ціною 7999 гривень.

Нагадаємо, з моменту запуску першого iPhone в січні 2007 року ринкова капіталізація Apple збільшилася майже у 8 разів.

За матеріалами The New York Times, ЛІГАБізнесІнформ, Лента.ру

Усі фото АР з The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні