Дитяча смертність у світі знизилась протягом останніх 20 років

— 13 вересня 2012, 09:03

Так, за даними цієї міжнародної організації, в 2011 році щодня в світі вмирали близько 19 тисяч дітей молодше п'яти років, пише Бі-бі-сі.

У результаті минулого року померло 6,9 млн. дітей у цій віковій категорії, в той час як у 1990 році таких смертей було 12 мільйонів.

Однією з причин зниження дитячої смертності, на думку експертів ЮНІСЕФ, стало те, що бідні країни поступово багатіють.

Серед інших причин зниження дитячої смертності організація називає пропаганду годування груддю в бідних країнах і імунізації від поширених інфекційних хвороб.

Різке зниження смертності серед дітей молодше п'яти років спостерігається насамперед у країнах, що отримали значну підтримку ззовні, зазначає ЮНІСЕФ.

Кампанії по боротьбі з такими інфекційними хворобами, як кір, знизили дитячу смертність від хвороби по всьому світу з 500 тисяч в 2000 році до 100 тисяч в 2011 році.

У минулому році половина всіх дитячих смертей, за інформацією ЮНІСЕФ, припала всього на п'ять країн - Індію, Нігерію, Конго, Пакистан і Китай.

Незважаючи на загальну тенденцію зниження дитячої смертності в світі, ЮНІСЕФ відзначає, що в таких країнах, як Чад, Сомалі, ДРК, Камерун і Буркіна-Фасо смертність, навпаки, зросла в 2011 році порівняно з 1990 роком - приблизно на 10 тисяч дітей на рік.

Однією з основних причин дитячої смертності у світі ЮНІСЕФ називає військові конфлікти. Серед інших причин - пневмонія (18% від усіх смертей у світі), ускладнення при передчасних пологах (14%), діарея (11%), ускладнення, пов'язані з пологами (9%) і малярія (7%).

Близько 40% всіх смертей серед дітей молодше п'яти років відбувається в перші 28 днів їхнього життя. Тільки в 2011-ому році близько трьох мільйонів дітей у світі померли, не доживши до одного місяця.

Реклама:

Головне сьогодні