Холодильник названо найкориснішим винаходом у харчовій галузі
— 14 вересня 2012, 18:21
Перше місце експерти віддали холодильнику.
Про це пише The Sun.
"Холодильник зіграв найважливішу роль у покращенні раціону мільйонів людей", - сказав речник Royal Society.
Перший холодильник сконструювали в Глазго ще в 1748-му році, в оселях він почав з’являтися в 1920-х роках.
Другу сходинку в Топ-20 посіла пастеризація – нагрівання їжі до певної температури з метою знищення бактерій, запатентована в 1810-му.
РЕКЛАМА:
До десятки також увійшли консервна бляшанка, духовка, меліорація, молотилка та комбайн, випічка, селекція, подрібнення, плуг.
До двадцятки експерти зарахували процес ферментації, риболовецька сітка, ніж, столове приладдя, смаження, мікрохвильову пічку тощо.