Холодильник названо найкориснішим винаходом у харчовій галузі

17
14 вересня 2012

Перше місце експерти віддали холодильнику.

Про це пише The Sun.

"Холодильник зіграв найважливішу роль у покращенні раціону мільйонів людей", - сказав речник Royal Society.

Перший холодильник сконструювали в Глазго ще в 1748-му році, в оселях він почав з’являтися в 1920-х роках.

Другу сходинку в Топ-20 посіла пастеризація – нагрівання їжі до певної температури з метою знищення бактерій, запатентована в 1810-му.

До десятки також увійшли консервна бляшанка, духовка, меліорація, молотилка та комбайн, випічка, селекція, подрібнення, плуг.

До двадцятки експерти зарахували процес ферментації, риболовецька сітка, ніж, столове приладдя, смаження, мікрохвильову пічку тощо.