Холодильник названо найкориснішим винаходом у харчовій галузі

12
14 вересня 2012

Перше місце експерти віддали холодильнику.

Про це пише The Sun.

"Холодильник зіграв найважливішу роль у покращенні раціону мільйонів людей", - сказав речник Royal Society.

Перший холодильник сконструювали в Глазго ще в 1748-му році, в оселях він почав з’являтися в 1920-х роках.

Другу сходинку в Топ-20 посіла пастеризація – нагрівання їжі до певної температури з метою знищення бактерій, запатентована в 1810-му.

До десятки також увійшли консервна бляшанка, духовка, меліорація, молотилка та комбайн, випічка, селекція, подрібнення, плуг.

До двадцятки експерти зарахували процес ферментації, риболовецька сітка, ніж, столове приладдя, смаження, мікрохвильову пічку тощо.

powered by lun.ua