У британців середні вік настає у 55 років

— 18 вересня 2012, 15:13

При цьому британці не вважають себе людьми похилого аж до 70. Про це говорять відповіді тисячі респондентів у віці від 50 і старше, проаналізовані соціологами на замовлення освітнього сайту Love to Learn, пише Бі-Бі-Сі.

Попередні дослідження показували, що середній вік починається в Британії в 36 років.

Згідно з офіційною статистикою, в Британії зараз більше людей за 65, ніж тих, кому ще нема 16 років.

З дослідження Love to Learn можна зробити висновок, що у Великобританії період життя, іменований "середнім віком", настає в 54 роки і 347 днів.

При цьому досить суттєва група респондентів – приблизно кожен п'ятий – заявив, що середній вік починається після 60.

Кожен п'ятий також вважає, що середній вік0–- це взагалі не конкретна часова відмітка, а стан душі.

В анкеті було і питання про кінець періоду середнього віку. Результат: людина середніх років перетворюється на літню людину у віці 69 років і 277 днів.

Ці дані показують, що період середнього віку триває тепер у британців 14 років і виходить за рамки встановленого державою пенсійного віку (66 років).

Благодійна організація Age UK недавно провела схоже дослідження серед європейців. З'ясувалося, що вони починають вважати себе людьми похилого в 62 роки.

Відповіді про те, коли закінчується молодість і починається середній вік, сильно відрізнялися у різних країнах: від 34 років у Швеції до 52 в Греції. В середньому по Європі цей показник був 40 років.

Коментуючи результати дослідження, один із творців сайту Love to Learn Джон Крейвен, зазначив, що попереднє покоління британців в 60 років відчувала себе старими, але тепер ситуація змінилася.

"У наші дні більшість людей старшого віку почувають себе набагато молодшими у тому, що стосується норм поведінки. Найважливіше для цього – продовжувати активно мислити", - сказав Джон Крейвен.

Реклама:

Головне сьогодні