Серце актора Бронєвого після інфаркту "працює більш-менш стабільно" – лікарі

— 20 вересня 2012, 11:48

Про це журналістам розповів головний лікар Київського міського центру серця Борис Тодуров у четвер, повідомляє Інтерфакс.

"Серце працює більш-менш стабільно, хоча ще на великих дозах підтримувальних препаратів", - розповів головлікар.

Як відомо, у вівторок Леонід Бронєвий відчув нездужання, й уранці його доправили до Київського міського центру серця з інфарктом міокарда. Актор переніс складну операцію – йому поставили три стенти.

"Зазвичай після такого обширного інфаркту три-чотири дні триває місцеве запалення, некроз тканини. Тож очікувати якихось радикальних поліпшень не доводиться. Як правило, перші п’ять діб - найбільш напружені", - сказав Тодуров.

За його прогнозами, якщо найближчі два дні "пройдуть спокійно", можна буде думати про те, як екстубувати пацієнта й виводити на повністю самостійне дихання.

[L]За словами головлікаря, до актора приїхала дружина. Вона зможе перебувати поряд із ним цілодобово

"Дружина вже приїхала. Зараз поряд із ним", - сказав він, зазначивши, що родичам дозволений цілодобовий доступ до пацієнта.

Для дружині Бронєвого виділили палату поруч з актором. "Вона там перебуватиме й підходитиме (до чоловіка). Я думаю, що для пацієнта це дуже важливо - така моральна підтримка", - сказав головлікар.

Борис Тодуров також розповів, що Леонід Бронєвой отримує повноцінне харчування. Його годують спеціальними сумішами, що забезпечують білкову та жирову дієту й містять необхідні мінерали.

Народний артист СРСР Бронєвой приїхав у Київ у складі групи артистів театру "Лєнком" у рамках гастролей, які пройшли в українській столиці з 8 до 17 вересня. Актор був задіяний у спектаклі "Вишневий сад", у гастрольній програмі було три спектаклі за п’єсою Чехова – 14, 16 і 17 вересня.

Бронєвой відомий масовому глядачу ролями в кіно – "Сімнадцять миттєвостей весни" (Мюллер), "Покровські ворота" (Велюров), "Той самий Мюнхгаузен" (герцог) і багатьма іншими.

Реклама:

Головне сьогодні