В Уельсі при в’язниці відкрили ресторан, де їжу готують засуджені. Фото

— 20 вересня 2012, 18:04

Про це повідомляє BBC News, розміщуючи відео сюжету про ресторан.

У ньому їжу готують та подають відвідувачам найбільш безпечні в’язні, більшості з яких залишається відбути місяць покарання. Наразі, таких понад 30 осіб.

Проект "The Clink Cymru" у в’язниці Кардифа (столиці Уельса) спрямований на те, щоб полегшити реабілітацію ув’язнених і підготувати їх до виходу на волю.

Скрін-шоти з відеосюжету ВВС

Крім того, ініціатори проекту сподіваються, що така робота прищепить засудженим смак до робочого життя і зменшить ризик рецидивів у них у майбутньому.

Ініціатори наголошують, що в’язниця – це не лише місце відбування покарання, а й середовище суспільної підтримки та реабілітації.

Ув’язненим сплачують 12 фунтів на тиждень (5 днів або 39 годин роботи) на "Clink Cymru".

Всередині заклад оздоблений під елітний ресторан, освітлення, меблі та останні штрихи в ньому робили ув’язнені з усієї Великобританії.

На даний час ресторан відкритий для широкої публіки на сніданок та ланч із понеділка по п'ятницю. Із січня планується відкрити його для бронювання вечерь із понеділка по четвер.

Очікується, що відвідувачів ресторан привабить стравами високої кухні за доступною ціною.

Так, згідно з меню, порція равіолі зі шпинатом і сиром рікотта обійдеться у 5,5 фунта стерлінгів; філе пікші з заправкою із соєвого соусу, лайму й зеленої цибулі з рисово-морквяним пирогом коштує 11,25 фунта, а домашнє морозиво - 4,75 фунта.

Ті, хто вже побував у закладі, кажуть, що їжа приготована "фантастично". А ув’язнені, які працюють там, запевняють, що це – хороший досвід.

Міністр Джеремі Райт сподівається за допомогою ресторанного проекту щороку випускати 50 добре навчених і висококваліфікованих людей, які зможуть працювати у сфері послуг.

Дана концепція була розроблена шеф-кухарем Альберто Крісчі (Alberto Crisci), який у 2009 році створив аналогічний ресторан "High Down" у графстві Сюррей.

За спостереженнями, менше 30% тих осіб, які були задіяні в експерименті, знову опинилися у в’язниці, тоді як середня цифра рецидиву по Великобританії – 61%.

Реклама:

Головне сьогодні