Британська військова народила дитину, не знаючи, що вагітна

— 21 вересня 2012, 14:03

Міністерство оборони не називає імені матері; відомо лише, що вона служить стрілком-навідником Королівської артилерії на військовій базі Кемп-Бастіон в провінції Гільменд, пише Бі-бі-сі.

"Стан матері і дитини - стабільний", - повідомив британський міністр оборони.Дитина була зачата ще до відправки жінки в Афганістан. Про свою вагітність вона дізналася, лише коли звернулася до медчастини зі скаргою на сильні болі в шлунку.

Це перший випадок пологів у британської військової, яка перебуває на лінії фронту: "Починаючи з 2003-го року з Іраку і Афганістану були відкликані додому майже 200 жінок-військовослужбовців, коли з'ясовувалося, що вони вагітні" .

"Вагітним не дозволяється брати участь в бойових операціях, - йдеться в заяві британського військового відомства, - але в даному випадку про вагітність військовослужбової ми нічого не знали".

В Афганістан вже вилетіла група педіатрів з оксфордського госпіталю Джона Редкліффа - "щоб забезпечити матері і дитині належний догляд під час перельоту на батьківщину".

Дитина, хлопчик, з'явився на світ п'ятьма тижнями раніше покладеного терміну.

"Військові статути забороняють вагітним брати участь в бойових операціях. Хоча в минулому році військовослужбовець британської армії народила через два тижні після повернення з шестимісячного відрядження до Афганістану".

На думку Керолайн Уайєтт, через цей незвичайний випадок можуть спалахнути дебати - чи не варто військовослужбовцям-жінкам, котрі збираються на лінію фронту, проходити більш сувору медкомісію?

Усі британські військовослужбовці перед відрядженням у район бойових дій проходять медогляд, але він не передбачає обов'язкових тестів на вагітність.

Після пологів жінок-військовослужбовців також не відправляють на фронт - як мінімум, протягом шести місяців.

На даний момент у зоні бойових дій служать приблизно 500-600 британських жінок.

Випадки так званої нерозпізнаної вагітності рідкісні, але іноді жінки дійсно її не помічають: живіт не росте, а місячні тривають до самих пологів.

За даними дослідження, проведеного в 2002 році в Німеччині, 25 із 475 матерів не знали, що вагітні, до тих пір, поки їм не доводилося зайнятися фізичною працею.

Реклама:

Головне сьогодні