Найбільше забруднюють повітря… звичайні гамбургери

— 21 вересня 2012, 17:35

Нове дослідження з каліфорнійського університету Ріверсайд стверджує: комерційні шашличні пічки – такі, які використовуються в ресторанах швидкої їжі, приносять більше шкоди повітрю, ніж вантажівки чи фабричні труби, пише Daily Mail.

Дослідники стверджують, що ці пічки-гриль, на яких готують гамбургери, викидають в атмосферу приголомшливу кількість забруднюючих речовин.

"Викиди від комерційних печей є дуже значним джерелом викидів небезпечних частинок, вони більш ніж вдвічі перевищують рівень викидів всіх дизельних вантажівок. Для порівняння, 18-колісній вантажівці доведеться їхати 143 миль на шосе, щоб викинути в повітря таку ж кількість небезпечних частинок, як при жарці однієї котлети для гамбургера", - сказав головний інженер з розвитку наукового центру екологічних досліджень і технологій університету Ріверсайд Білл Уелч.

Фото megalife.com.ua

Члени Спільноти південного Бостону вірять цьому і кажуть, що їхні будинки огортає димом, дякуючи новому місцевому кафе швидкого харчування.

Марія Медден, який живе через дорогу від нового кафе розповіла, що дим з кафе валить клубом.

Тож спільнота на нещодавньому своєму засіданні зобов’язала власника ресторану обладнати заклад високотехнологічною системою очищення повітря.

Реклама:

Головне сьогодні