Названа країна для найкращого гастрономічного туризму в Латинській Америці
Премія World Travel Awards, також відома як "Оскар індустрії туризму", дісталася Перу, яка обігнала інших гідних конкурсантів: Аргентину, Болівію, Бразилію, Чилі, Еквадор, Парагвай, Уругвай і Венесуелу.
Кухня перуанців відрізняється тим, що для приготування багатьох страв досі використовують так зване "золоте зерно" інків.
Дана зернова культура називається киноа, і її вживають нарівні з кукурудзою і картоплею.
Зараз багато прибічників здорового харчування захопилися "золотим зерном", можливо, саме тому перуанська кулінарія стала настільки популярною.
Кулінарія Перу відрізняється в різних регіонах країни, тому у туристів є шанс помандрувати і покуштувати всі вишукані страви.
На сьогоднішній день величезний вплив на кулінарні шедеври перуанців надали іспанські, африканські, арабські, китайські та італійські традиції.
Урочисте вручення премії World Travel Awards відбудеться в грудні цього року.